Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Απόψε Παρασκευή προβολές στο DOC/ΚΙΧΩΤΗΣ festival - 8.00 μμ και 9.30 μμ !

Απόψε Παρασκευή 17/05 ο Δον Κιχώτης παρουσιάζει δύο ακόμα ταινίες τεκμηρίωσης. Το ντοκιμαντέρ "Πεινασμένα μυαλά" του Μπεατρίξ Σβεμ για το γοητευτικό ταξίδι των βιβλίων, ένα ταξίδι χωρίς σύνορα, και το ντοκιμαντέρ "Living in intesting times" των Ελισάβετ Λαλουδάκη και Μάσιμο Πιτσοκάρο για τη μελαγχολική ελληνική πραγματικότητα. Μάλιστα, μετά τις 9.30 μμ θα συνδεθούμε μέσω Skype με τους δημιουργούς του τελευταίου ντοκιμαντέρ για να μας καταθέσουν τις απόψεις τους!
Πεινασμένα μυαλά / Μπέατριξ Σβεμ/ 8.00 μμ
Ένας Μπενγκάλι αρχιτέκτονας χτίζει πλωτές βιβλιοθήκες που φέρνουν βιβλία στον κόσμο ακόμα και κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Ένας Μογγόλος συγγραφέας γεμίζει κάθε καλοκαίρι δυο κούτες με βιβλία για να προμηθεύσει με αναγνωστικό υλικό παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Ένας Κενυάτης βιβλιοθηκάριος οδηγεί καραβάνια από καμήλες φορτωμένες βιβλία με προορισμό νομαδικές φυλές που ζουν στα σύνορα με τη Σομαλία. Παρά τη ζέστη, τον άνεμο, τη βροχή ή το χιόνι, όλοι αυτοί καταφέρνουν να πετύχουν το σκοπό τους. Η ταινία αυτή, με θέμα τον συναρπαστικό κόσμο των φορητών βιβλιοθηκών, μιλά για ασυνήθιστους τρόπους μεταφοράς και περιπετειώδη ταξίδια, διαφορετικές κουλτούρες και άλλους τρόπους ζωής, για τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τα όνειρα των ανθρώπων σ’ αυτές τις περιοχές, για βιβλία που αλλάζουν ζωές, και για τους εραστές του βιβλίου, που αντιμετωπίζουν απίστευτες προκλήσεις στον αγώνα τους να προμηθεύσουν με αναγνωστικό υλικό ανθρώπους που ζουν στην ερημιά. Μια ταινία για την αγάπη της λογοτεχνίας και για το σεβασμό στη γνώση που δεν γνωρίζει σύνορα.
Σκηνοθεσία:Μπέατριξ Σβεμ
Σενάριο:Beatrix Schwehm
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Bernd Meiners
Μοντάζ:Wiebke Abraham
Ήχος:Jörg Johow, Martin Langenbach, Volker Zeigermann
Μουσική:Gert Wilden Jr.
Παραγωγός:Beatrix Schwehm
Παραγωγή:trifilm GmbH, Germany T.+49 421 897 808 87 www.trifilm.de
Τύπος:HDCam Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Γερμανία
Διάρκεια:87'
Έτος Παραγωγής:2012
Living in Interesting Times / Ελισάβετ Λαλουδάκη, Μάσιμο Πιτσοκάρο/ 9.30 μμ
Στη μελαγχολική Αθήνα, τέσσερις χαριτωμένοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την άγρια πραγματικότητα μιας χώρας σε απορρύθμιση. Αγωνίζονται για τα αυτονόητα, συμβιβάζονται με τα παράδοξα, ζουν στην Ελλάδα όπου τα όρια της κωμωδίας και της τραγωδίας συχνά συγχέονται. Ο υποψήφιος βουλευτής ισορροπεί ανάμεσα στην κομματική πειθαρχία, τον αριστερό φιλελευθερισμό και τις άβολες αλήθειες. Ο απλήρωτος εργαζόμενος διαχειρίζεται την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα και το αντιγερμανικό του μένος με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Και οι άλλοι δύο, απλώς περισσεύουν. Είναι καλλιτέχνες, ένα ζευγάρι τρυφερών ονειροπόλων. Λένε ότι το να ζεις σε ενδιαφέροντες καιρούς είναι κατάρα. Η ταινία, παρεμβάλλοντας στην αφήγηση παράσιτα από τηλεοπτικά «επίκαιρα», υπενθυμίζει ότι πρόκειται απλώς για τη ζωή: βυθισμένη στη θλίψη και την οργή, αλλά γεμάτη ενέργεια και αναπάντεχο κουράγιο.
Σκηνοθεσία:Ελισάβετ Λαλουδάκη, Μάσιμο Πιτσοκάρο
Σενάριο:Ελισάβετ Λαλουδάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Massimo Pizzocaro
Μοντάζ:Massimo Pizzocaro
Ήχος:Massimo Pizzocaro
Παραγωγός:Ελισάβετ Λαλουδάκη
Παραγωγή:HappyAnt TV, Ελλάδα
Τύπος:DigiBeta Έγχρωμο
Διάρκεια:68'
Έτος Παραγωγής:2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου