Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Προβολή ταινίας: «Μοντέρνοι Καιροί» [6/5, 9.00 μ.μ.]

Την κωμωδία του Τσάρλι Τσάπλιν «Μοντέρνοι Καιροί» θα προβάλει ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Παρασκευή 6 Μαϊου. Η προβολή ξεκινά στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 6/5
9.00 μ.μ.Οι «Μοντέρνοι Καιροί» γυρίστηκαν το 1936 και θεωρούνται ως η πιο μαρξιστική ταινία του Τσάπλιν.
Στην ταινία εμφανίζεται ο γνωστός αλητάκος με το χαρακτηριστικό καπέλο και μουστάκι, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει στον μοντέρνο, βιομηχανοποιημένο κόσμο. Το φιλμ έχει φόντο το μεγάλο οικονομικό και χρηματιστηριακό κραχ του 1929 και αποτελεί ένα σχόλιο στην απεγνωσμένη εύρεση εργασίας σε μια κοινωνία με τεράστια ανεργία καθώς και στην οικτρή οικονομική κατάσταση των ανθρώπων. Τέλος στην ταινία γίνονται ειρωνικές αναφορές για την έντονη βιομηχανοποίηση και την επιρροή που κατά τον Τσάπλιν έχει αυτή στις συνθήκες εργασίας (πχ λωρίδα παραγωγής).

Ο Τσάρλι Τσάπλιν σκηνοθέτησε αλλά και έγραψε το σενάριο του φιλμ, ενώ πρωταγωνίστησε υποδυόμενος τον αλητάκο, ο οποίος εμφανίζεται για τελευταία φορά σε κινηματογραφική ταινία. Πολλοί συμφωνούν ότι οι «Μοντέρνοι Καιροί» αποτελούν μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου