Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Προβολή ντοκιμαντέρ: «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» [25/5, 9 μ.μ.]

Την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 9 μ.μ. θα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο «Δον Κιχώτης». Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κομματος «Χρυσή Αυγή».


Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.
Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.

Το ντοκιμαντέρ της Ανζελίκ Κουρούνη συμμετείχε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου