Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ακόμα ένα ρεπορτάζ από το Mario Vagman για την εκδήλωση του Δον!


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση έγινε χθές στον κοινωνικό χώρο του Δον Κιχώτη στο Άργος.
Όλες οι δομές αλληλεγγύης του Νομού ήταν εκεί. Η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος Άργους "ελεύθερο φροντιστήριο", οι Δεσμοί Αίματος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους, το Παντοπωλείο Αλληλέγγυου Εμπορίου~ΣτοΑ και η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου.
Στον κατάμεστο χώρο παρουσιάστηκε το έργο όλων των δομών, αναπτύχθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο σε επίπεδο στέγασης όσο και εθελοντικής προσφοράς ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για τον τρόπο μελλοντικής συνεργασίας όλων των δομών με στόχο την ενεργότερη δράση και παρουσία τους στις τοπικές ανάγκες.
Στην συζήτηση τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του Σύριζα Δημήτρης Κοδέλας και ως μέλος της Αργολικής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Ναυπλιέων.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μετά το πέρας της συζήτησης δεν έφυγε κανείς από τον κοινωνικό χώρο. Ακολούθησε φιλική κουβέντα και γνωριμία.
Τα μέλη και οι φίλοι των δομών αλληλεγγύης ανανέωσαν τον ραντεβού τους κάτι που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μια στενότερη σχέση μεταξύ τους και την δημιουργία ίσως ενός κοινού πλαισίου δράσης και αλληλεγγύης.

ρεπορτάζ Mario Vagman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου