Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Δομές Αλληλεγγύης ~ Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους

Ενόψει της εκδήλωσης του Δον Κιχώτη "Οργανώνοντας την Αλληλεγγύη" την Τετάρτη 30/04 στις 7.30, σας παρουσιάζουμε τις δομές που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας μέχρι σήμερα:

Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους
(περισσότερα εδώ: http://kppargos.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html)

Είμαστε πολίτες που αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική αλληλεγγύη. Πιστεύουμε ότι κανείς δεν πρέπει να βρεθεί μόνος απέναντι στην φτώχεια και την ανεργία που καθημερινά, λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται, πλήττουν όλο και περισσότερες οικογένειες. Είμαστε άνθρωποι της διπλανής πόρτας που επιλέξαμε να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, να βγούμε από τα σπίτια μας και να βρούμε τρόπους αλληλοβοήθειας. Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας, δε μπορεί να οργανωθεί από τους υπεύθυνους της κρίσης ή από όσους θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά είναι ζήτημα αφύπνισης, ενεργοποίησης και αυτοοργάνωσης της ίδιας της κοινωνίας. Γιατί υπάρχουν δικαιώματα (σίτιση, στέγαση, ρεύμα κ.ά) που είναι αδιαπραγμάτευτα.

Τι είναι το κοινωνικό παντοπωλείο;

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους είναι ένας χώρος που δημιουργήσαμε με σκοπό να οργανωθεί η αλληλεγγύη προς συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης μπορούν να τροφοδοτούνται δωρεάν τρόφιμα και βασικά είδη. Τα είδη αυτά μαζεύονται αποκλειστικά από την προσφορά συμπολιτών.

Πώς λειτουργεί;

Ο χώρος είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 19.00 έως τις 21.00. Αυτές τις ώρες μπορείτε να φέρνεται πράγματα και αντίστοιχα οι δικαιούχοι να παίρνουν. Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν κάθε μήνα συγκεκριμένες ποσότητες από βασικά είδη εφόσον έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα και έχοντας καταθέσει σχετική αίτηση η οποία έχει γίνει αποδεκτή. Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εξετάζονται από τα μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε θέλει να τα ελέγξει έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια. 
Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ανεξάρτητο από οικονομικές και άλλες ενισχύσεις από το κράτος, το δήμο ή από κόμματα. Για να λειτουργήσει έχει ανάγκη την ενεργοποίηση της κοινωνίας, την έμπρακτη βοήθεια σου. Μπορείς να προσφέρεις τρόφιμα (μακράς διαρκείας), είδη ατομικής καθαριότητας (απορρυπαντικά χαρτικά) είδη ρουχισμού, υπόδησης, παιχνίδια, κληνοσκεπάσματα και άλλα βασικά είδη. Τις βασικές ανάγκες σε είδη του Παντοπωλείου μπορείς να τις πληροφορείσαι περνώντας από τον χώρο τις ώρες λειτουργίας ή επισκεπτόμενος το μπλογκ: kppargos.blogspot.com
Επίσης μπορείς να βοηθήσεις στη λειτουργία του χώρου, να γίνεις μέλος του Παντοπωλείου και να συμμετέχεις στις συνελεύσεις του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου