Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Προβολές ταινιών - Παρασκευή 20/09, 8.30 μμ - 9.30 μμ

Ο Δον Κιχώτης, αθεράπευτα ρομαντικός και ιδεολόγος, δεν μπορεί παρά να είναι βαθιά συγκλονισμένος από τη δολοφονία ενός καλλιτέχνη μουσικού από τη μαύρη συμμορία των ανθρωποειδών.
Γι' αυτό την Παρασκευή το βράδυ στις 8.30 μμ ο Δον Κιχώτης τιμά τον Παύλο Φύσσα με μια κλασική ταινία μικρού μήκους χωρίς λόγια (άλλωστε ο Δον παραμένει σιωπηλός αλλά οργισμένος), το "Κόκκινο Μπαλόνι" του Αλμπέρ Λαμορίς.
Θα ακολουθήσει η ταινία "Ούτε ένας λιγότερος" με θέμα τη σχολική διαρροή, την εκπαίδευση και το σχολείο γενικότερα. Άλλωστε, σήμερα οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα αφού όλα τα κακώς κείμενα της Παιδείας χρεώνονται σε αυτούς. Όμως, οι εκπαιδευτικοί με την καθολική συμμετοχή τους στις απεργίες δίνουν ένα άλλο μήνυμα: όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον!

Ούτε ένας λιγότερος, λοιπόν, μαθητής ή δάσκαλος. 
Ούτε ένας λιγότερος, για να νικήσει η ελευθερία και η αλληλεγγύη το φόβο και το μίσος.
 
Το Κοκκινο Μπαλόνι (8.30 μμ)

Παραγωγή: Γαλλική  Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Λαμορίς Διάρκεια: 38'
Πρωταγωνιστούν: Πασκάλ Λαμορίς, Ζορζ Σελιέ, Βλαντιμίρ Ποποφ, Ρενέ Μαριόν

Περίληψη
Μια ιδιότυπη φιλία αναπτύσσεται μεταξύ ενός αγοριού και ενός μπαλονιού στο Παρίσι της δεκαετίας του '50. Ενα μοναχικό αγόρι συναντά ένα μπαλόνι το οποίο γίνεται ο καλύτερος και πιστότερος φίλος του. Η φιλία αυτή δοκιμάζεται αλλά ξεπερνά τις δυσκολίες. Σε ένα φόντο μονότονα γκρίζο αυτή η φιλία είναι το μόνο πράγμα που δίνει χρώμα. Ομως είναι καταδικασμένη από τη φθαρτή φύση του υλικού... ή μήπως όχι; Μερικά πράγματα κουβαλούν την εικόνα ενός κόσμου πλασμένου από μας. Αυτό είναι και για αυτό το αγόρι το μπαλόνι. Είναι η εικόνα του ονείρου του για τον κόσμο, ενός κόσμου φωτεινού, όχι γκρι! Χρυσός φοίνικας στις Κάννες και βραβείο σεναρίου στα βραβεία Οσκαρ.

Όυτε ένας λιγότερος (9.30 μμ)

Παραγωγή: Κινεζική Σκηνοθεσία: Ζαν Γιμού Διάρκεια: 100'
Πρωταγωνιστούν: Γουέι Μίνζι, Ζανγκ Χούικε, Τιαν Ζεντά 

Περίληψη
Μια 13χρονη, που αναπληρώνει το δάσκαλο ενός δημοτικού σχολείου στην επαρχιακή Κίνα, αναζητά στην πρωτεύουσα της επαρχίας της ένα μαθητή της, ο οποίος εγκατέλειψε το σχολείο για να βρει δουλειά.



Υγ. Τις επόμενες μέρες ο Δον Κιχώτης θα συντονιστεί καλύτερα, προκειμένου να ενημερώνεστε έγκαιρα για όλες τις δράσεις του χώρου. Στόχος μας μια ακόμα πιο δημιουργική, εξώστρεφη και πλούσια σε δραστηριότητες χρονιά!

*Ο χώρος διαθέτει ασύρματο δίκτυο (WiFi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου