Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - DOC ΚΙΧΩΤΗΣ festival

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟΔον Κιχώτης
(Καλαμαρά 4, Άργος)


Το επόμενο δίμηνο, μέχρι το καλοκαίρι, οΔον ΚιχώτηςγίνεταιDoc Κιχώτηςκαι σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα παρουσιάσει κάποιες επιλεγμένες ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) από αυτές που προβλήθηκαν πρόσφατα στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που έγινε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτη που μας πέρασε.
Μέσα από τις ταινίες αυτές, θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε από την Κρήτη μέχρι το Γράμμο και τη Χαλκιδική και από τη Γαλικία μέχρι τη Μογγολία και την Κένυα, άλλοτε με οδηγό τη μουσική και το χορό, άλλοτε με οδηγό την αγάπη για τη λογοτεχνία και τη γνώση που δε γνωρίζει σύνορα και άλλοτε με οδηγό την ιστορική μνήμη όπως καταγράφεται από τις αφηγήσεις των ανθρώπων που βίωσαν ιστορικά γεγονότα, δίνοντας μια άλλη διάσταση σε αυτά και πλέκοντας τα κομμάτια της ιστορίας με το φυσικό περιβάλλον.
Η πλούσια θεματολογία των ταινιών περιλαμβάνει τη σύγχρονη Ελλάδα πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, θέτει ερωτήματα γύρω από τις πραγματικές μας ανάγκες, την εσωτερική μας ισορροπία, τη μοναξιά, την επιβίωση, τη ζωή και το θάνατο και αναδεικνύει αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η αυτοοργάνωση, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η τέχνη, η ελευθερία, που μπορούν να γίνουν οι οδηγοί για επίμονη προσπάθεια και αγώνες ελπιδοφόρους για μια καλύτερη ζωή για όλους.
Οι 8 ταινίες που προγραμματίστηκαν για τον Απρίλιο θα έχουν ως κύριο άξονα την τέχνη και κυρίως τη μουσική και οι άλλες 8 που προγραμματίστηκαν για το Μάιο θα έχουν ως κύριο άξονα τον άνθρωπο με τις καλές και τις κακές του πλευρές. Θα προβληθούν τις 8 επόμενες Παρασκευές (εκτός της Μεγάλης) -2 ταινίες ανά ημέρα- στις 8:00 και στις 9:30 το βράδυ, ξεκινώντας από την Παρασκευή 5 Απρίλη με την προβολή των ταινιώνHippieHippie Matala! Matala!στις 8:00μμ, με θέμα το θρυλικό οικισμό της νότιας Κρήτης καιΜουσικό Χωριόστις 9:30μμ, με θέμα ένα πολύ ενδιαφέρον συλλογικό καλλιτεχνικό βίωμα στο παραδοσιακό χωριό Αγ. Λαυρέντιος του Πηλίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και τις ταινίες μπορεί να παρακολουθήσει κανείς δωρεάν.
Στο τέλος των προβολών όλης της σειράς των ταινιών, θα κληρωθεί για τους θεατές ένα βιβλίο-κατάλογος με όλο το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα δώσει μια ακόμη αφορμή για συνάντηση ανθρώπων, σκέψεων, προβληματισμών και συζητήσεων, που νομίζουμε ότι είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες για όλους μας τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.Δον Κιχώτης – Καλαμαρά 4, Άργος

e-MAIL: donquixoteargos@gmail.com
BLOG: donquixoteargos.blogspot.gr
F/B: facebook.com/donquixoteargos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου