Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Cine Δον Κιχώτης: «Jimmy’s Hall»

Το δράμα του Κεν Λόουτς «Jimmy’s Hall» είναι η πρώτη ταινία που θα προβάλει τη νέα σεζόν της λειτουργίας του ο Aνοιχτός Kοινωνικός Xώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος).

Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 6 Οκτώβρη, στις 9 μμ, και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η υπόθεση:
Ιρλανδία, 1932: ο Τζέιμς Γκράλτον επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού - πνευματικό κέντρο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές.

O Κεν Λόουτς μας διηγείται μία συγκλονιστική, αληθινή ιστορία που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία, στον απόηχο του εμφυλίου. Σε συνεργασία με τον σπουδαίο σεναριογράφο Πολ Λάβερτι, ο Λόουτς παρουσιάζει μία ανθρώπινη και συγκινητική ταινία, με πολιτικά μηνύματα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον προσωπικό αγώνα, την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη. Μέσα στην «αίθουσα του Jimmy», οι πρωταγωνιστές της ταινίας χορεύουν σε ήχους τζαζ και σουίνγκ, γελούν και διασκεδάζουν, εκφράζοντας έτσι την ελευθερία του πνεύματος αλλά και της ζωής.

Υ.Γ. Τις ώρες των προβολών συλλέγονται γάλατα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου