Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Cine Δον Κιχώτης: «Χάππυ νταίη»

Την πολιτική ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Χάππυ νταίη» (1976) θα προβάλει την Παρασκευή 21 Απρίλη ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος).
Η προβολή ξεκινά στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Πλοκή:

Η ιστορία της ταινίας (από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Φραγκιά «Ο Λοιμός»), με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας ομάδας εξορίστων, τους δεσμοφύλακες, τους επίσημους επισκέπτες, αλλά και τη σχέση μεταξύ τους) μας μεταφέρει στο 1949 σε ένα ξερονήσι, στρατόπεδο συγκέντρωσης που αποτελεί κολαστήριο των εξόριστων κομμουνιστών.

Ανακρίσεις, βασανιστήρια, ψυχολογική και φυσική βία, καψόνια και ότι μπορεί να σκεφτεί το άρρωστο μυαλό των διοικούντων του στρατοπέδου, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητας των εξορίστων που ζουν εκεί.

Ένας κρατούμενος, που αρνείται να υποκύψει, υποβάλλεται σε βασανιστήρια και προσπαθώντας να αποδράσει πέφτει στη θάλασσα. Όταν η βασίλισσα επισκέπτεται το νησί, οι δεσμοφύλακες ανακαλύπτουν τον δραπέτη και τον δολοφονούν χωρίς δισταγμό, αφού τον θεωρούσαν ήδη νεκρό.

Βραβεία και διακρίσεις της ταινίας: Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, μουσικής και τιμητική διάκριση στο 17ο 
Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ).
Y.Γ. Τις ώρες των προβολών συλλέγονται γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους.
Άμεσες ανάγκες υπάρχουν σε λάδι, ζάχαρη και καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου