Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Προβολή ταινίας: «Βροχή από πέτρες» [12/2, 9.00 μ.μ.]

Την ταινία του Κεν Λόουτς «Βροχή από πέτρες» (1993) προβάλλει ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Η προβολή ξεκινά στις 9 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 12/1
9.00 μ.μ.


Πρόκειται για μια κοινωνική «κωμωδία», που ενώ συγκινεί με την ανθρωπιά των χαρακτήρων της, ταυτόχρονα σοκάρει με την αλήθεια του μηνύματός της.
 Η ταινία καταγράφει την ιστορία ενός άνεργου οικογενειάρχη, που εκτός από την οικογένειά του είναι αφοσιωμένος και στη θρησκεία. Για να επιβιώσει καταφεύγει σε μικροαπάτες. Είναι καθολικός και θα κάνει τα πάντα, όταν έρθει η ώρα που το μικρό του κοριτσάκι θα πρέπει να φορέσει ένα πανάκριβο φόρεμα για να πάει στην εκκλησία και να λάβει τη θεία Κοινωνία. Θα προσπαθήσει να βρει χρήματα με τρόπους που δεν είναι και τόσο καθαροί, μπλέκοντας σε μπελάδες. Με αυτόν τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο όλα όσα λατρεύει και τα οποία έχουν μεγαλύτερη αξία γι' αυτόν... 

Ο πολυβραβευμένος Άγγλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, ιδεολογικά στρατευμένος στο χώρο της Αριστεράς όχι άκριτα και χωρίς αιχμές, ντύνει με εικόνα την οικονομική κρίση και τον κοινωνικό αποκλεισμό της εργατικής τάξης, τη φτώχεια και την ανεργία. 

Στο χώρο γίνονται δεκτά τρόφιμα μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου