Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Προβολή ταινίας: «Γάμος αλά ιταλικά» [26/11, 9.00 μ.μ.]

Την δραματική κομεντί του Βιτόριο ντε Σίκα «Γάμος αλά ιταλικά» θα προβάλει ο «Δον Κιχώτης», ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος (Καλαμαρά 4, Άργος) την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Η προβολή ξεκινά στις 9 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πέμπτη 26/11
9.00 μ.μ.

Η ταινία είναι παραγωγής 1964 βασισμένη στο θεατρικό «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο ο οποίος συμμετείχε επίσης στη συγγραφή του σεναρίου.

Η υπόθεση: Η Φιλουμένα Μαρτουράνο (Σοφία Λόρεν) μια 17χρονη και πανέμορφη ναπολιτάνα πόρνη γνωρίζεται και ερωτεύεται τον Ντομένικο Σοριάνο (Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι), έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και ασυγκράτητο γυναικά. Ο Ντομένικο παίρνει τη Φιλουμένα υπό την προστασία του κι εκείνη τον υπηρετεί, βοηθώντας τόσο στην επιχείρηση του Ντομένικο, όσο και στις δουλειές του σπιτιού. Μετά από 20 χρόνια συμβίωσης το χαμόγελο έχει πλέον σβήσει από τα χείλη της Φιλουμένα, που δεν ανέχεται πλέον ούτε τις γυναικοδουλειές του Ντομένικο, ούτε τη θέση της ως υπηρέτρια του σπιτιού. Προσποιείται λοιπόν ότι είναι ετοιμοθάνατη προκειμένου να οδηγήσει τον Ντομένικο σε γάμο. Οι δυο τους παντρεύονται αλλά όταν ο Ντομένικο ανακαλύπτει την απάτη της ακυρώνει το γάμο.

Στο χώρο γίνονται δεκτά τρόφιμα μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου