Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Προβολή ταινίας: "Η ζωή είναι ένα θαύμα" [Τετάρτη 21/10 ,8.30 μμ]

Την πικρή φαρσοκωμωδία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Η ζωή είναι ένα θαύμα» θα προβάλει ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Η προβολή ξεκινά στις 8.30 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

                                          Τετάρτη 21/10 
                                                       8.30 μμ

Η υπόθεση: Ο Λούκα, ένας 40άρης Σέρβος μηχανικός της σιδηροδρομικής εταιρίας, σε ορεινή περιοχή της Βοσνίας του 1992, κάνει όνειρα για το τρένο που θα μεταμορφώσει την περιοχή σε τουριστικό θέρετρο. Όμως ξεσπά ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος, η γυναίκα του το σκάει με άλλον, ο γιος του πιάνεται αιχμάλωτος κι αυτός κρατά αιχμάλωτη μια μουσουλμάνα για να την ανταλλάξει μαζί του. Μόνο που σύντομα την ερωτεύεται.

Η ταινία (παραγωγής 2004) του δημιουργού του «Καιρού των Τσιγγάνων» και του « Undeground», περιέχει προσεκτικά μετρημένες δόσεις χιούμορ και τρυφερότητας. Η ιστορία εξελίσσεται τα χρόνια του τέλους της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και οι πολεμικές συρράξεις είναι απλά το φόντο πάνω στο οποίο εξελίσσεται μια ερωτική ιστορία. Ο φακός εστιάζει στο αταίριαστο ζευγάρι, που συναντιέται παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου