Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Προβολή την Πέμπτη: Μαύρη γάτα, άσπρος γάτος [17/9, 9.00 μμ]

Με ταινία του Κουστουρίτσα ξεκινά η νέα σεζόν στο «Δον Κιχώτη»

Ο «Δον Κιχώτης», ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος (Καλαμαρά 4, Άργος) κάνει …επίσημη πρεμιέρα για τη νέα σεζόν με την προβολή της κωμωδίας του Εμίρ Κουστουρίτσα «Μαύρη γάτα, άσπρος γάτος».

                                                              Πέμπτη 17/9
                                             9.00 μμ


Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 9 μμ και η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη.

Το 1998, τρία χρόνια μετά το Underground¨, ο Κουστουρίτσα κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ της Βενετίας για αυτή την ταινία του, μια κωμωδία με ρομαντικά στοιχεία που εκτυλίσσεται στις όχθες του Δούναβη.
Παρουσιάζει ένα ξέφρενο γκροτέσκο πανηγύρι όπου συμμετέχουν τσιγγάνοι του Δούναβη, γραφικοί μαφιόζοι, νεόπλουτοι που σνιφάρουν κόκα και ακούνε ντίσκο, νύφες που το σκάνε από το γάμο κρυμμένες σε κορμό δέντρου, πληρωμένοι τελωνειακοί.
Πάνω σε ένα χαλαρό σενάριο που περιγράφει στιγμιότυπα από τη ζωή μια τσιγγάνικης κοινότητας της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο σερβοβόσνιος σκηνοθέτης κρύβει κάτω από το πανηγυριώτικο και πληθωρικό στυλ, μια ερευνητική ματιά, αφήνοντας στον θεατή, στα δευτερόλεπτα ηρεμίας που παρεμβάλλονται του καταιγιστικού ρυθμού, να βγάλει τα δικά του συγκριτικά συμπεράσματα, για τον δυτικό τρόπο ζωής.

Δείτε εδώ σκηνές από την ταινία:  https://www.youtube.com/watch?v=jryYiewRQbA

Διάρκεια: 125'
Σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου