Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Προβολή την Πέμπτη:"Tα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα" [14/5, 9.00μμ]

Το αφιέρωμα του Δον Κιχώτη στο νέο ελληνικό κινηματογράφο συνεχίζεται την Πέμπτη,γι αυτή τη βδομάδα.Σειρά έχει μια ταινία ιστορική,"Tα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα",παραγωγής 1979.
                            Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα
                                   Πέμπτη 14/5,9.00 μμ

Βρισκόμαστε στο 1978. Ένας αποτυχημένος μουσικός προσκαλεί στο σπίτι του τέσσερις παλιούς φίλους, στα σαράντα τους πλέον, σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν τα οργισμένα νιάτα τους και γενικότερα το κλίμα της δεκαετίας του '50. Serial killer ο ένας, συχνός τρόφιμος των φυλακών ο άλλος, αδιάφορος οικογενειάρχης ο τρίτος, περιπλανώμενος ο τέταρτος, και η γυναίκα της παρέας σκαστή απο το τρελοκομείο, ο καθένας θα έρθει κουβαλώντας τα βιώματά του, τις απογοητεύσεις του και τα προσωπικά του φαντάσματα απο το παρελθόν. Υπό συνεχή βροχή και rock'n'roll μουσικές του '50, μέσα απο νοσταλγικές συζητήσεις και κατάποση αλκοόλ, τα κουρέλια θα συγκεντρωθούν κουτσαίνοντας για μία τελευταία παράσταση.
 
Η ταινία του Νίκου Νικολαϊδη βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1979, ενώ μεταξύ άλλων έχει πάρει και το βραβείο Ένωσης Κριτικών Αθηνών.
Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Με τους: Άλκης Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Ρίτα Μπενσουσάν, Χρήστος Βαλαβανίδης
Διάρκεια:123'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου