Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Ημερολόγια 2014 ! ! !

Ημερολόγιο Α/συνέχεια 2014: 
Η Τέχνη Ενάντια στο Φασισμό

Το Ημερολόγιο 2014: Η Τέχνη Ενάντια στο Φασισμό των εκδόσεων Α/συνεχεια επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση στο δύσκολο θέμα της επανεμφάνισης του φασισμού. Επιχειρεί να προβάλει την πολυμορφία της πολιτιστικής δημιουργίας όσων αντιστάθηκαν και αντιστέκονται σε αυτόν. Προσπαθεί να φωτίσει αυτή την άλλη, ανθρώπινη, θετική δυνατότητα και δύναμη κόντρα στον ορίζοντα μιας μαύρης αυγής, μίας νέας κοινωνικής βαρβαρότητας.
Μέσα από έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, από πίνακες ζωγραφικής μέχρι συνθέσεις κλασικής μουσικής, μέσα από το τεράστιο εύρος του λαϊκού πολιτισμού, από παραδοσιακά τραγούδια και κεντήματα μέχρι κόμικς, γκράφιτι και κονκάρδες, μέσα από έργα με χιούμορ αλλά και τραγικότητα... Η συνέχεια εδώ: ημερολόγιο Α/συνέχεια

ΚΛΙΚ στην Αλληλεγγύη

Ημερολόγιο για το 2014, κυκλοφορεί η «Αλληλεγγύη για Όλους». Αγοράζοντάς το με μόνο με 2 ευρώ, στηρίζεις τις δομές της πόλης σου.
Τα πρώτα βήματα αυτού του οδοιπορικού έγιναν μέσα από τις σελίδες της «Εφημερίδας των Συντακτών». Οι «Γειτονιές της Αλληλεγγύης» είναι μια στήλη που κάθε Σάββατο ταξιδεύει ανά την Ελλάδα καταγράφοντας συστηματικά τις αυτοοργανωμένες αλληλέγγυες δράσεις. Όμως τα όρια μιας εφημερίδας είναι πεπερασμένα για να μεταφέρουν κάτι τόσο μεγάλο, τόσο σημαντικό και τόσο ελπιδοφόρο σαν κι αυτό που γεννιέται σήμερα. Χρειαζόταν κάτι πιο δημιουργικό, πιο συλλογικό, πιο ευρύ. Η ανάγκη απέχει από την ιδέα όσο ένα κλικ.
Περισσότεροι από 20 συνάδελφοι δούλεψαν εθελοντικά για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η ιδέα. Το «Κλικ στην Αλληλεγγύη» ταξιδεύει στις γειτονιές, αποτυπώνει τις χαρές και τις μάχες, μας μεταφέρει ένα σινιάλο από τον κόσμο που ανατέλλει... Περισσότερα εδώ: Αλληλεγγύη για όλους

πατ κιούτ προντάξιονς 2014

To 6o ημερολόγιο των πατ κιούτ προντάξιονς και πάλι εδώ!

Μόνο που αυτή τη φορά έχει και συνέχεια: ημερολόγιο τοίχου με έγχρωμες εικόνες! Περισσότερα εδώ: πατ κιούτ προντάξιονς

Για προλάβετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου