Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δον Κιχώτης Reloaded - έκθεση φωτογραφίας “παράθυρο στο φως”

Δον Κιχώτης Reloaded έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Δον Κιχώτης !!!
Παρασκευή 31/8, ώρα 8 μμ -παράθυρο στο φως

Ο Δον Κιχώτης και ο Σάντσο Πάντσα επιστρέφουν στη βάση τους μετά από ένα μεγάλο ταξίδι στην άλλη άκρη της Μεσογείου, στη μακρινή Λα Μάντσα της Ισπανίας. Μπορεί να καθυστέρησαν λιγάκι παραπάνω αλλά πραγματικά είχαν σοβαρούς λόγους. Από τη μια έπρεπε να δουν τι συμβαίνει στην πατρίδα τους με τις πολυσύνθετες διεργασίες σε όλα τα επίπεδα (απεργίες-αγώνες-πλατείες). Από την άλλη πλευρά ήθελαν να χωνέψουν με την ηρεμία της απόστασης ολόκληρο το φάσμα των κοσμογονικών αλλαγών που συμβαίνουν σήμερα εδώ, στη μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα και κατ' επέκταση στο Άργος. Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και ο Δον Κιχώτης αναρωτιέται: μπορούμε να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την κοινωνική δράση με βάση τον άνθρωπο και τις ανάγκες του;
Σκεφτόμενος όλα αυτά ο Δον οραματίζεται φέτος να ανοίξει τις πόρτες του σε κάθε πρωτοβουλία σχετική με δίκτυα αλληλεγγύης και κοινωνικής δημιουργικότητας. Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενος τις πάγιες απαιτήσεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία, υπόσχεται να διοργανώσει ωραίες και χρήσιμες εκδηλώσεις, προβολές, εκθέσεις. Τέλος, αποφάσισε να φρεσκάρει λίγο το χώρο του ώστε να τον κάνει ακόμα πιο φιλικό στο χρήστη, δηλαδή όλους/ες εμάς [ο Σάντσο, βέβαια, θυμίζει συνέχεια στο Δον ότι οι μεγάλες ιδέες δεν αλλάζουν, άρα και ο κοινωνικός μας χώρος μένει αναλοίωτος ως προς τις προθέσεις του]!
Έτσι λοιπόν για τη φετινή σεζόν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με μια μεγάλη συλλογική έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα που όλη την περσινή χρονιά έκανε μαθήματα (υπό τη διακριτική καθοδήγηση του δάσκαλού μας Ηλία Κάπα!). Μετά από πολλά εργαστήρια εντός και εκτός χώρου, φωτογραφήσεις studio και προβολές χιλιάδων φωτογραφιών έφτασε η ώρα της συγκομιδής: την Παρασκευή 31/8 και ώρα 8 μμ παρουσιάζουμε την έκθεση “παράθυρο στο φως”. Με το τέλος του καλοκαιριού εμείς θέλουμε να γιορτάσουμε την αρχή μια νέας εποχής, την ανάδυση μιας νέας κοινωνικής συνείδησης!
Σας περιμένουμε όλους/ες εκεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου