Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Προβολή ταινίας "Drive" [Παρασκευή 6/3, ώρα 20.30]‏

Την Παρασκευή 6/4 και ώρα 20.30 μμ ο Δον Κιχώτης παρακολουθεί τις παράτολμες στροφές της ζωής, που ξεδιπλώνονται πάντα ενάντια στη λογική.
 

Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn
Σενάριο: Hossein Amini
Πρωταγωνιστούν: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Ron Perlman, Albert Brooks
Συγγραφέας:   James Sallis
Διάρκεια: 100 min

Ο Δανός Nicolas Winding Refn (μετά από το επιτυχημένο Bronson-2008) μας παρουσιάζει μια ταινία η οποία σε μαγνητίζει από το πρώτο λεπτό. Τα αργά πλάνα σε συνδυασμό με το πολύ προσεγμένο soundtrack δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που περιρρέει μυστήριο και δημιουργεί στον θεατή προσμονή για μεγάλες συγκινήσεις.
 
Και πραγματικά αυτές οι συγκινήσεις έρχονται, αλλά με έναν υποχθόνιο τρόπο σαν δούρειος ίππος. Δηλαδή με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συναντήσει στις περισσότερες περιπέτειες εκρήξεων, καταδιώξεων, πάλης και ωμής δράσης.
 
Ο πρωταγωνιστής είναι ένας οδηγός αγώνων που συμμετέχει παράλληλα και σε ληστείες ως οδηγός διαφυγής. Ένας περιθωριακός τύπος που εκδηλώνει το πάθος του μόνο μέσα από την οδήγηση κάτω από ακραίες συνθήκες. Όλα αυτά μέχρι που θα συναντήσει τη γοητευτική γειτόνισσα και το μικρό παιδί της και θα αναλάβει χωρίς αντάλλαγμα να τη βοηθήσει να ξεφύγει από το απειλητικό παρελθόν του άντρα της. χάσει κανένας cinefile. Κέρδισε πάνω από 50 βραβεία μεταξύ των οποίων και καλύτερης σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ των Καννών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου