Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Προβολή της ταινίας "Ο Μελισσοκόμος" [Παρασκευή 3/2, ώρα: 20.30]

Ο κοινωνικός χώρος Δον Κιχώτης τιμά το μεγάλο δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο που "έφυγε" από κοντά μας πριν μια βδομάδα προβάλλοντας την ταινία "Ο Μελισσοκόμος":

Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ (1986)
Ελλάδα. Έγχρωμη. Διάρκεια 120'.

Σκηνοθεσία : Θόδωρος Αγγελόπουλος
Σενάριο : Θόδωρος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Νόλλας
Συνεργασία στο σενάριο : Tonino Guerra
Φωτογραφία : Γιώργος Αρβανίτης
Σκηνικά : Μικές Καραπιπέρης
Κοστούμια : Γιώργος Ζιάκας
Μουσική : Ελένη Καραϊνδρου (Σαξόφωνο: Jan Garbarek. Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας, Julie Massino)
Ήχος : Νίκος Αχλάδης
Μιξάζ : Θανάσης Αρβανίτης
Μοντάζ : Τάκης Γιαννόπουλος
Ερμηνευτές : Marcello Mastroianni (Σπύρος), Νάντια Μουρούζη (κοπέλα), Serge Reggiani (άρρωστος), Τζένη Ρουσσέα (γυναίκα του Σπύρου), Ντίνος Ηλιόπουλος (φίλος του Σπύρου, μηχανικός προβολής), Βάσια Παναγοπούλου, Δημήτρης Πουλικάκος, Νίκος Κούρος, Γιάννης Ζαβραδινός, Χριστόφορος Κ.Νέζερ, Κώστας Κωνσταντόπουλος, Κώστας Τύμβιος, Ντόρα Βολανάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καριοφυλιά Καραμπέτη, Σταμάτης Γαρδέλης, Στράτος Πάχης, Μιχάλης Γιαννάτος.
Παραγωγή : Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Marin Karmitz Productions, ET-1, RAI3, ICC, Θόδωρος Αγγελόπουλος.
Διεύθυνση παραγωγής : Αιμίλιος Κονιτσιώτης

Περίληψη
Ο Σπύρος, δάσκαλος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου πέρασε όλη του τη ζωή, μετά το γάμο της κόρης του και την αναχώρηση του γιου του που θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Αθήνα, ξαναρχίζει κι αυτός το ταξίδι του, εγκαταλείποντας τη διδασκαλία, το σπίτι, τη γυναίκα του, διασχίζοντας τη χώρα με τις κυψέλες, όπως έκαναν ανέκαθεν ο πατέρας του κι ο πατέρας του πατέρα του, ακολουθώντας το δρόμο της Άνοιξης, το δρόμο των μελισσών. Η συνάντησή τους με μια κοπέλα θα ξαναζωντανέψει παλιά συναισθήματα κι αναμνήσεις. Για κείνον, το παρελθόν είναι όλα, για κείνην, δεν είναι τίποτα. Ο Σπύρος, όμως, παλιός «αριστερός» και αγωνιστής, είναι μόνος του με το παρελθόν του και πολύ κουρασμένος πια για να επιμείνει στον αγώνα της ζωής: θα πεθάνει αφημένος στην επίθεση των ίδιων του των μελισσών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου