Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα φωτογραφίας & δημιουργία φωτογραφικής ομάδας [Σαββατο 24/9, 19.00]

Μαθήματα φωτογραφίας και δημιουργία φωτογραφικής ομάδας.

Το Σαββάτο 24/9 και ώρα 19.00 στον χώρο του Δον Κιχώτη θα γίνει η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία φωτογραφικής ομάδας. Οι συναντήσεις θα έχουν τον χαρακτήρα μαθημάτων-σεμιναρίων σχετικά με την φωτογραφία τα οποία θα παραδίδει ο φωτογράφος Ηλίας Καρατζούλης. Το ακριβές περιεχόμενο των μαθημάτων καθώς και διάφορες δράσεις που αφορούν την φωτογραφία (εκδρομές, θεματικές φωτογραφησεις, εκθέσεις,...) θα καθορίζονται συλλογικά ανάλογα με τις διαθέσεις και ανάγκες της ομάδας.

"Συχνές ερωτήσεις":

Χρειάζεται να έχω καποιες βασικές γνώσεις σχετικά με την φωτογραφία για να συμμετέχω;
Όχι. Τα μαθήματα απευθύνονται καταρχήν σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν ελαχιστες γνώσεις αλλα έχουν διάθεση να μάθουν.
Τι μοντέλο μηχανής χρειάζεται να έχω;
Στις μέρες μας όλοι έχουν μια φωτογραφική μηχανή. Το πόσο καλή ή τι τύπου είναι δε μας ενδιαφέρει αφού η φωτογραφία πέρα από τις τεχνικές δυνατότητες του μέσου κυρίως επηρεαζεται από τη δεξιότητα και καποιους βασικούς κανόνες του πώς και τι φωτογραφίζουμε. Φυσικα αν κάποιος κατακτήσει κάποιες βασικές αλλα κρίσιμες γνώσεις αλλά έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις θα χρειαστεί να έχει και την κατάλληλη μηχανή.
Τα μαθήματα έχουν κάποιο κόστος;
Όχι. Η προσπαθεια μας είναι εθελοντική και γι'αυτό ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον Ηλία Καρατζούλη που αφιλοκερδώς θα στηρίξη αυτή την προσπάθεια. 
Μήπως απαιτεί πολυ χρόνο;
Η πυκνότητα των μαθηματων και των συναντήσεων θα καθοριστεί από τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου