Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Εκδήλωση για τη μουσική με τον Μ. Παπαμακάριο [Τετάρτη 5/1, 19.30]Ο Δον Κιχώτης θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 5/1 στις 19.30 τον Μιχάλη Παπαμακάριο, μουσικό συντάκτη και συγγραφέα του βιβλίου "Φυσάει Κόντρα"
σε μια συζήτηση για τη μουσική των αντιστάσεων και την αντίσταση της μουσικής.Η γνώση και εμπειρία του Μιχάλη Παπαμακάριου συνοδευόμενες από την χρήση οπτικοακουστικού υλικού εγγυώνται μια ενδιαφέρουσα βραδιά.


Ακολουθεί κείμενο από το οπισθόφυλλο του βιβλίου "Φυσάει Κόντρα":

Να ανακαλύψουμε ξανά το rock της αντίστασης, την electronica της αμφισβήτησης, το hip hop της ανατροπής. Το πολιτικό τραγούδι επιστρέφει, είναι εδώ, ζωντανό και επικίνδυνο. Οι συναυλίες κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης. Ο Marcos και η Ιντιφάντα που γίνονται τραγούδια. Τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές. - 87 δίσκοι-μανιφέστα του κοινωνικού και πολιτικού τραγουδιού της εποχής μας. - 23 βιογραφίες των σύγχρονων επαναστατών της μουσικής σκηνής. Μια ιστορία γραμμένη με ρυθμούς, νότες και συνθήματα. - Ένα χρονικό της μουσικής αντίστασης στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου. Στους καιρούς που παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κυρίαρχων φυσάει κόντρα... Ένα βιβλίο που "ακούγεται" δυνατά! Όπως και η μουσική για την οποία είναι γραμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου