Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Δευτέρα 20/12: "Λαϊκές παραδόσεις από τις γωνιές της Ελλάδας" με τον Δ. Προύσαλη

Παρουσίαση του ημερολογίου 2011 των εκδόσεων Α/συνεχεια «Λαϊκές παραδόσεις από τις γωνιές της Ελλάδας» με τον Δημήτρη Προύσαλη

Δευτέρα, 20 Δεκέμβρη, ώρα: 19.30, στο Δον Κιχώτη

Ο χώρος του Δον Κιχώτη φιλοξενεί για δεύτερη φορά τον συλλέκτη, μελετητή, αφηγητή λαϊκών παραμυθιών Δημήτρη Προύσαλη. Αυτή την φορά ο Δημήτρης Προύσαλης παρουσιάζει το ημερολόγιο 2011 των εκδόσεων Α/συνέχεια με θέμα τις λαϊκές παραδόσεις το οποίο έχει επιμεληθεί ο ίδιος. Αφηγείται και μιλάει για τον λαϊκό άνθρωπο που «έχει έναν κατεξοχήν θετικό τρόπο σκέψης για τη ζωή παρά τις συσσωρευμένες δυσκολίες της καθημερινότητάς του».

Όπως αναγράφεται και στο οπισθόφυλλο του ημερολόγιου:

«Τι ρόλο παίζουν οι μοίρες στη ζωή των ανθρώπων; Πώς χωρίστηκε ο ουρανός από τη γη και τη θάλασσα; Ποιο ήταν το πάθημα του Μάρτη που έφερε την καιρική του αστάθεια; Τι ιστορία κρύβει η κοπέλα που τη λέγαν Χελιδόνα; Ποιο το μυστικό του σιδερόχορτου; Έχουνε άραγε και τα δέντρα ψυχή; Πώς έμαθε ο λυράρης την τέχνη του; Τι μπορεί να συμβεί σαν χάσει μια νεράιδα το μαντίλι της; Ποιο είναι το Περγαλιό και τι γυρεύει μέσα στο σπίτι; Τι είναι η Γυναικόπετρα; Ποιες αλήθειες αποκαλύπτουν οι θησαυροί της Δασκαλόπετρας; Υπάρχουν τσοπάνηδες που βόσκουνε φλωριά και δέντρα που καρπίζουν τάλαρα; Τι χουνέρι έζησαν τα λυκοκάντζαρα στο μύλο; Τεντώστε τ’ αφτιά σας κι ανοίξτε την καρδιά σας για να ακούσετε ιστορίες από τότε που όλα μπορούσαν να συμβούν στ’ αληθινά...»

Στιγμές από την προηγούμενη επίσκεψη του Δ. Προύσαλη στο Δον Κιχώτη μπορείτε να δείτε εδώ και βίντεο με αφήγηση παραμυθιού εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου