Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

BeerBQ Party

Μαζί με τις πρώτες μέρες της άνοιξης που έχουν ήδη μπει, άλλαξε και η διάθεσή μας.
Αφορμές για γλέντι και για να περάσουμε καλά βρίσκονται.
Την Παρασκευή 31 Μάρτη από τις 9 μ.μ. και μετά, η ψησταριά θα βγει στο στενό της Καλαμαρά και οι μπύρες θα είναι κρύες, αναμένοντας την κατανάλωσή τους.
Στα ηχεία, δε, θα παίζουν αποκλειστικά ρεμπέτικες μουσικές!



Υ.Γ. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, γάλατα και  είδη ατομικής υγιεινής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους.
Άμεσες ανάγκες σε λάδι και ζάχαρη.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Cine Δον Κιχώτης: «Μανταρίνια»

Την κοινωνική ταινία «Μανταρίνια» (Τangerines) παραγωγής 2013, του Zaza Urushadze θα προβάλει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Παρασκευή 24 Μάρτη.
Η προβολή ξεκινάει στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.



Πλοκή:
Η ταινία “Μανταρίνια” αφηγείται την ιστορία ενός Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών, ο οποίος μέσα στον πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δυο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός. Η συμβίωση κάτω από τη στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν.

H ταινία ήταν υποψήφια για το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και για τη Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας το 2015.


Y.Γ. Τις ώρες των προβολών συλλέγονται γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους.
Άμεσες ανάγκες υπάρχουν σε λάδι, ζάχαρες και όσπρια.



Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Cine Δον Κιχώτης: «Ο εχθρός του λαού»

«Ο εχθρός του λαού» λέγεται η ελληνική ταινία (1972) που θα προβάλει ο Aνοιχτός Kοινωνικός Xώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Παρασκευή 17 Μάρτη, στις 9 μμ. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Δαλιανίδη και πρωταγωνιστούν ο Νίκος Κούρκουλος, ο Ανδρέας Φιλιππίδης και ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Παρασκευή 17/3
9 μ.μ.

Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Ίψεν, η υπόθεση του οποίου τοποθετείται σε μια φανταστική πόλη της Ελλάδας, στα μέσα της δεκαετίας του ’30.

Οι ιαματικές πηγές της αποτελούν το βασικό έσοδο της πόλης. Κάποια κρούσματα γαστρικού πυρετού προκαλούν την ανησυχία του κοινοτικού γιατρού, ο οποίος ανακαλύπτει ότι στα νερά των πηγών εισχωρούν μικρόβια, λόγω της κακής κατάστασης του υδραγωγείου. Με υπόμνημα προς την εταιρεία εκμετάλλευσης των λουτρών, ζητά να γίνουν κάποια έργα.


Ο δήμαρχος, όπως επίσης και κάτοχος των μισών μετοχών της εταιρείας, που δεν θέλει να ξοδέψει δεκάρα, έρχεται σε σύγκρουση με τον γιατρό. Έχοντας στο πλευρό του δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας προσπαθεί να στρέψει τον κόσμο ενάντια στο γιατρό. Τον αποκαλεί «εχθρό του λαού». Ο γιατρός έχει πλέον να αντιμετωπίσει το μίσος των συμπατριωτών του προς τον ίδιο και την οικογένειά του.
Y.Γ. Τις ώρες των προβολών συλλέγονται γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους.
Άμεσες ανάγκες υπάρχουν σε ζάχαρες και όσπρια.
Επίσης, συλλέγονται είδη ρουχισμού (κυρίως για παιδιά) τα οποία στη συνέχεια προωθούνται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Cine Δον Κιχώτης: «Μustang»

Την κοινωνική/ δραματική ταινία «Mustang» (Ατίθασες) παραγωγής 2015, της Ντενίζ Γιαζμέ Εργουβέν θα προβάλει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Παρασκευή 10 Μάρτη.
Η προβολή ξεκιάει στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.





Πλοκή:

Βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού. Η Λαλ και οι τέσσερις αδελφές της επιστρέφουν από το σχολείο και μπλέκουν σ' ένα σκάνδαλο με απρόσμενες συνέπειες. Σύντομα το σπίτι τους θα μετατραπεί σε φυλακή για τα πέντε κορίτσια, καθώς θα τους απαγορευτεί η έξοδος και θα ξεκινήσουν τα κατ’ οίκον μαθήματα. Τα κορίτσια θα προσπαθήσουν να σπάσουν τους περιορισμούς που τους έχουν τεθεί και να αναζητήσουν την ελευθερία.

Η ταινία έχει αποσπάσει τα Βραβεία Κοινού στη Θεσσαλονίκη και στο Σικάγο, το Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε  συμμετοχή στο «Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών» των Κανών και ήταν η επίσημη πρόταση της Γαλλίας στα ξενόγλωσσα Όσκαρ.
Y.
Γ. Τις ώρες των προβολών συλλέγονται γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους.
Επίσης, συλλέγονται είδη ρουχισμού (κυρίως για παιδιά) τα οποία στη συνέχεια προωθούνται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.